četvrtak, 2. travnja 2015.

Karamel pita

Kore:
• 150 g margarina
• 150 g šećera
• 3 kašike rastopljenog meda
• 3 kašike mlijeka
• 1 jaje
• 450 g brašna
• 1 kašičica sode bikarbone

Fil:
• 400 g šećera
• 1 l mlijeka
• 4 kašike brašna
• 1 puding od karamele
-pola margarina
• 1 čokolada
 
- Margarin,šećer,med i mlijeko staviti u šerpu i kuhati na šporetu dok ne provri. Skloniti sa šporeta i ostaviti da se ohladi da ne bude jako vrelo. Zatim u to dodati jaje, brašno i kašičicu sode bikarbone. Umijesiti tijesto i podijeliti na 3 jednake jufke, svaku jufku tanko razviti i peći na poleđini pleha.
-Za fil šećer istopiti kao za čaj i naliti sa 1 litrom mlijeka. Od te količine odvojiti jednu šolju i u tom mlijeku razmutiti brašno i puding. To ukuhati u mlijeko i kada se fil skuha i ohladi, izmutiti sa pola izrađenog margarina. Filovati kore i posljednju malo premazati filom pa za glazuru staviti čokoladu.
-Ostaviti da se ohladi i stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar