-500g petit beurre keksa
-4 žumanceta
-6 kašika šećera
-4 kašike brašna
-0,5 l mlijeka + mlijeko za umakanje keksa
-1 vanilin šećer
-kašika maslaca
-6 kašika šećera
-4 kašike brašna
-0,5 l mlijeka + mlijeko za umakanje keksa
-1 vanilin šećer
-kašika maslaca
-Pola litre mlijeka, 4 kašike šećera i maslac staviti da provri. Žumanca
izmešati sa 2 kašike šećera, brašnom i malo mlijeka (tek da se napravi
masa koju možete sipati). U vrelo mlijeko polako sipati masu sa žumancima,
stalno mešajući. Kuvati oko 2 minuta. Ostaviti da se ohladi.
2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih bjelanaca.
2. Keks umakati u toplo mleko i slagati na tacnu. Filovati ohlađenim filom i odozgo staviti još jedan red keksa. Po želji možete ukrasiti šlagom ili šamom od preostalih bjelanaca.
Izvor: stvarukusa.rs
Nema komentara:
Objavi komentar