Sastojci potrebni za jednu koru:
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašika kakaoa
2 kašike šećera
1 kašika ulja
Fil:
300 gr čokolade za kuvanje
100 gr putera
5 kašika šećera u prahu
1 kašika želatina
6 dl slatke pavlake
Odvojiti bjelanca od žumanjaca i žumanjca
umutiti mikserom. Dodati šećer, ulje i posebno umućena bjelanca i kakao
pomiješan sa brašnom.Ispeći u tepsiji obloženoj papirom 15 minuta na 200 stepeni.Ispeći dvije ovakve kore.
-Želatin pripremiti po upustvu sa kesice.
Mikserom umutiti slatku pavlaku, dodati istopljenu čokoladu i istopljeni
puter, želatin i šećer u prahu. Kalup obložiti folijom. Staviti jednu
koru, fil pa drugu koru. Kada se kolač stegne, prevrnuti ga, odstraniti
foliju i odozgo prekriti istopljenom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar