četvrtak, 26. ožujka 2015.

Rigo Janči

Sastojci potrebni za jednu koru:
2 jaja
1 kašika brašna
1 kašika kakaoa
2 kašike šećera
1 kašika ulja

Fil:
300 gr čokolade za kuvanje
100 gr putera
5 kašika šećera u prahu
1 kašika želatina
6 dl slatke pavlake

Odvojiti bjelanca od žumanjaca i žumanjca umutiti mikserom. Dodati šećer, ulje i posebno umućena bjelanca i kakao pomiješan sa brašnom.Ispeći u tepsiji obloženoj papirom 15 minuta na 200 stepeni.Ispeći dvije ovakve kore.
-Želatin pripremiti po upustvu sa kesice. Mikserom umutiti slatku pavlaku, dodati istopljenu čokoladu i istopljeni puter, želatin i šećer u prahu. Kalup obložiti folijom. Staviti jednu koru, fil pa drugu koru. Kada se kolač stegne, prevrnuti ga, odstraniti foliju i odozgo prekriti istopljenom čokoladom.

Nema komentara:

Objavi komentar