Potrebno:
• 4 jajeta
• 120 g šećera
• 100 g brašna
• kesica praška za pecivo
• nekoliko kašika jake crne kafe
Za fil:
• 200 g neslanog sira
• 400 g slatke pavlake
• 100 g šećera
• 100 g kokosovog brašna
• 4 kašike vrele vode
• 5 kašika šećera
• 2-3 kašike kafe
Za glazuru:
• 100 g čokolade
• 5 kašika ulja
Priprema:
-Jaja umutiti sa šećerom, pa dodati brašno pomiješano sa praškom za
pecivo i na kraju kuhanu crnu kafu. Smjesu izlijte u obruč sa pek-papirom i pecite
na temperaturi od 200 stepeni dok ne porumeni. Provjerite čačkalicom da
li je kora pečena. Fil: -Pavlaku umutite i pomiješajte sa šećerom,
dodajte sir i kokosovo brašno, kuhanu kafu. Promiješajte i ravnomjerno
rasporedite preko pečene i ohlađene kore. Ostavite nekoliko sati u
frižideru da se stegne. Pripremite glazuru od čokolade ili narendajte
čokoladu preko torte.
Nema komentara:
Objavi komentar