nedjelja, 1. veljače 2015.

Čoko-kokos kolač


 Biskvit:
-4 žumanjceta
-8-10 kašika šećera
-1 dl mlijeka
-1 dl ulja
-12 kašika brašna
-1 vanilin šećer
-1 prašak za pecivo
-2 kašike kakaa
-1 kašičica instant kafe
-4 bjelanceta (snijeg)


Fil:
-100 g kokosa
-3 kašike brašna
-8 kašika šećera
-1 vanilin šećer
-1/2 litre mlijeka
Glazura:
-100 g tamne čokolade
-malo mlijeka
-malo ulja

-Žumanjke, šećer, mlijeko i ulje dobro izmutite, dodajte brašno, prašak za pecivo, promješajte a onda lagano umiješajte snijeg od bjelanjaka. Podijelite smjesu na dva dijela, u jedan dio dodajte kakao pomiješan sa instant kafom u malo vruće vode, sve zajedno promiješajte i stavite u namazanu i pobrašnjenu tepsiju. Pecite na 180 C da porumeni (nekih 15-ak minuta)                                                                                -Dok se tamni dio bisvita peče pomiješajte zajedno kokos sa brašnom, šećerom i hladnim mlijekom, stavite kuhati da zakuha, do tada će tamni biskit biti dovoljno pečen da fil možete preliti po njemu, na fil stavite žuti biskvit. Pecite dok kolač porumeni i malo se odvoji od tepsije (otprilike 20-25 minuta). Hladan kolač po želji ukrasite čokoladnom glazurom.
Kolač je jednostavan i brz za napraviti.

Nema komentara:

Objavi komentar