srijeda, 15. travnja 2015.

Kolač sa višnjama



Tijesto
-250 g brašna
-150 g maslaca
-200 g šećera u prahu
-2 žumanjka
-korica limuna
-3/4 kg očišćenih višanja




Krema.
-6 jaja
-150 g šećera
-200 ml kiselog vrhnja
-20g brašna

-Umijesite prhko tijesto od brašna, maslaca, šećera, žumanjka te ribane korice limuna.
- Tijesto razvaljajte ga na 1 cm debljine i stavite peći u namašćenu tepsiju oko 20 minuta na temperaturu od 220 stupnjeva celzijevih. Kad potamni izvadite ga iz pećnice pa rasporedite po njemu očišćene višnje. Za kremu pjenasto umutite šećer i žumanjke, dodajte brašno, kiselo vrhnje i prethodno tučeni snijeg od bjelanjaka.  Gotovom kremom premažite kolač i stavite ga natrag peći na laganu temperaturu, dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar