utorak, 27. siječnja 2015.

Dalmatiner torta


Bijeli biskvit:
- 6 bjelanaca
-6 kašika šećera
-6 kašika brašna
-1 kašika ulja
-pola praška za pecivo
Tamni biskvit:
-6 žumanjaca
-6 kašika šećera
-6 kašika brašna
-2 kašike kakaa
-1 kašika ulja
                                                                                    -5 kašika mlijeka
                                                                                     -pola praška za pecivo
Preljev:
-0,3 l mlijeka
-3 kašike šećera                                                                                                                                                     
  Krema:
-1 l mlijeka
-3 pudinga od čokolade
-10 kašika šećera
-200 g margarina   
i još:šlag za ukrašavanje,čokolada

-Umutiti u posebnim posudama oba biskvita.Onda na pouljen i pobrašnjen kalup stavljati naizmjenično kašiku bijelog pa onda kašiku tamnog biskvita,jedno do drugog.Na kraju će se dobiti kora kao šahovska tabla.Peći koru oko pola sata na 200 stepeni.Ohladiti.
-Sastojke za preljev prokuhati i vruće preliti preko hladnog biskvita.
Za kremu puding skuhati,u hladno dodati umućeni margarin.
-Na biskvit namazati kremu,ukrasiti sa šlagom i topljenom čokoladom (praviti veće i manje tufne).

Nema komentara:

Objavi komentar