Biskvit:
-3 jogurta
-270 g glatkog brašna
-220 g šećera
-100 ml ulja
-25 g kakaa
-2 žličice sode bikarbone
-150 g maslaca
-170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
-100 g šećera
-120 ml mlijeka
-170 g čokolade sa visokim udjelom kakaa
-100 g šećera
-120 ml mlijeka
Priprema biskvita:
Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom.
-U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao.
-Dodajte brašno i nastavite mutiti.
-Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom.
-Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
-Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Pomiješajte brašno sa sodom bikarbonom.
-U posudi električnim mikserom umutite jogurt, šećer, ulje i kakao.
-Dodajte brašno i nastavite mutiti.
-Lim za pečenje (20×30 cm) obložite pek papirom.
-Dobivenu smjesu izlijte u pripremljeni lim i pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 200 °C oko 20 minuta.
-Biskvit nakon pečenja ostavite da se ohladi.
Priprema kreme
Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre.
-U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko
Maslac rastopite na pari i maknite sa vatre.
-U maslac dodajte komadiće čokolade, šećer i mlijeko
-Miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
-Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.
-Ohlađeni biskvit prelijte čokoladnom kremom i ostavite da se stisne nekoliko sati u frižideru prije serviranja.
Nema komentara:
Objavi komentar