Podloga:
-300 g mljevenog keksa
-oko 2 dl čokoladnog mlijeka
-1 vanilin šećer
Bijeli krem: -300 g mljevenog keksa
-oko 2 dl čokoladnog mlijeka
-1 vanilin šećer
-300 ml vrhnja za šlag
-3 kašike šećera
--100 g bijele čokolade
0,5 vrećice želatine fix
Tamni krem:
-300 ml vrhnja za šlag
-100 g čokolade za kuvanje
-3 kašike šećera
-0,5 vrećice želatine fix
Dekoracija:
-200 ml vrhnja za šlag,malo čokolade
- Od mljevenog keksa, vanilin šećera i čokoladnog mlijeka napraviti koru, koju formiramo na tacni, tako da su ivice kalupa za tortu oko kore.
-Na pari otopimo bijelu čokoladu (ja sam koristila sa cappuccino punjenjem). Vrhnje za šlag (slatka pavlaka) i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu čokoladu i želatinu fix. Izmiksamo da se sve dobro sjedini, pa izlijemo na koru. Zatim stavimo u frižider, da se stegne.
-Na pari otopimo crnu čokoladu. Vrhnje za šlag i šećer umutimo, pa dodamo otopljenu crnu čokoladu i želatinu fix. Dobro izmiksamo, pa stavimo preko bijele kreme.Ostavimo tortu u frižider bar sat vremena, pa skinemo ivice kalupa za tortu. Umutimo šlag, pa dekorišemo tortu. Po ukusu dekorišemo rendanom ili otopljenom čokoladom.
Nema komentara:
Objavi komentar