utorak, 10. veljače 2015.

Foccacia

-600 g brašna
-2 kesice suhog kvasca
-1 dl maslinovog ulja
-1 kašičica šećera
-1 kašičica soli
-tople vode po potrebi
Za premazivanje:
-1 dl maslinovog ulja
-1 kašičica bijelog luka u prahu
-1 kašičica ruzmarina
-so
                                                                                     -biber
-5 komada šampinjona
-1 paradajz
-10 maslina (može i više)

-Potopiti kvasac u malo mlake vode, dodati kašicčcu šećera i ostaviti da nadođe.
-Umijesiti tijesto od kvasca, brašna , soli i 1dcl ulja. Ostaviti da se digne oko 40 min.
-Kada se tijesto podiglo razvući ga u tepsiju (ovo je mjera za veliki pleh od rerne). U 1 dcl ulja umiješati so, biber, bijeli luk i ruzmarin. Ovom smjesom dobro premazati tijesto i ostaviti još 10tak min da se diže.             -Uključiti rernu na 200C.Paradajz i šampinjone isjeći na tanke kriške a masline na polovine. Sve poredati preko premazanog tijesta.Peći oko 30-40min, dok ne porumeni.

Nema komentara:

Objavi komentar