utorak, 24. veljače 2015.

Domaći keksi

 -180 g čokolade
-130 g oraha
-300 g brašna
-1 žumanjak
-naribana kora narandže
-170 g šećera u prahu
-1/2 praška za pecivo
-2 cijela jajeta
-100 g maslaca
-1 vanilin šećer
-malo soli

-Orahe i čokoladu nasjeckajte na sitne komadiće ali neka ostanu i oni malo veći. Ne moraju svi izgledati jednako. Naribanu koricu od narandže, šećer, sol, brašno i prašak za pecivo dobro promiješajte. U drugoj posudi izmješajte vanili šećer (može i sjemenke štapića vanilije), orahe,čokoladu,margarin i jaja. Izmješajte ove dvije smjese.
Razvaljajte ga na debljinu od oko pola centimetra i izrezujte oblike koje želite. Krugovi, kocke, trokuti ili cvjetići, vi birate. Pecite ih dvadeset minuta na 170°C. Kada su gotovi pustite ih neka se ohlade. Ako ćete ih jesti isti dan bit će divno prhki, a za nekoliko dana će omekšati. 

Nema komentara:

Objavi komentar