četvrtak, 12. veljače 2015.

Kokos štangice

Za tijesto:
-3 žumanjka
-100g šećera
-1 vrećica vanilin šećera
-125g margarina
- korica limuna
-250g glatkog brašna
- 1/2 vrećice praška za pecivo
Za nadjev:
- 3 bjelanjka
- 120g šećera
-2 žlice limunova soka
-120g kokosovog brašna
                                                                                     - marmelada od marelice ili po ukusu

 -Pjenasto miješajte margarin koji ste prethodno narezali na listiće. Dodajte žumanjke, šećer, vanilin šećer i limunovu koricu. Brašno pomiješajte s praškom za pecivo i zamijesite tijesto. Oblikovano tijesto razvucite u veličini posude za pečenje (prethodno namastite i pospite s brašnom). Na nekoliko mjesta zabodite s čačkalicom da tijesto prilikom pečenja previše ne naraste. Pecite u prethodno zagrijanoj pećnici na 180C, 20 minuta.
Kokos nadjev:
-Istucite čvrsti snijeg od bjelanjaka. Neprestano miješajući, postupno dodajte šećer, limunov sok i kokosovo brašno, a zatim promiješajte. Pečeno prhko tijesto odmah premažite s marmeladom pa nadjevom. Zatim vratite u pećnicu i pecite 10 minuta, isključite pećnicu i ostavite kolač u vrućoj pećnici dok se do kraja ne ohladi. Na ohlađ eni kolač pospite još malo kokosovog brašna i narežite na ploške.

Nema komentara:

Objavi komentar