petak, 27. veljače 2015.

Pijesak torta

Krema 1:
 0,5 l mlijeka
 2 pudinga od čokolade
 1 čaša (2 dl) šećera
 12,5 dag margarina
 1 vanilin šećer
 30 dag petit keksa
Krema 2:
 0,5 l mlijeka
 2 pudinga od čokolade
 1 čaša šećera
 12,5 dag margarina
 1 vanilin šećer
                                                                                     30 dag kokosa
Krema 3:
0,5 l mlijeka
 2 pudinga od vanilije
 1 čaša šećera
 12,5 dag margarina
 1 vanilin šećer
 30 dag oraha


-U 0, 5 l mlijeka skuhati dva čokoladna pudinga s čašom šećera. U vruće umiješati 12, 5 dag margarina. Kad se istopi dobro izmješati i dodati vanilin šećer i mljeveni keks. Smjesu staviti u okrugli kalup promjera 24 cm. Dobro poravnati.

-Za kremu 2 skuhati puding od vanilije na 0, 5 l mlijeka s čašom šećera. U vruće staviti 12, 5 dag margarina i dobro izmiješati da se smjesa ujednači, a zatim dodati vanilin šećer i kokos. Staviti u kalup na kremu 1.

-Za kremu 3 skuhati puding od vanilije na 0, 5 l mlijeka s čašom šećera. U vruće dodati 12, 5 dag margarina. Mješati dok se ne ujednači, a zatim dodati vanilin šećer i orahe. Premazati preko kreme 2.
Ukrasiti po želji čokoladom ili slatkim vrhnjem. Dobro ohladiti. 

Nema komentara:

Objavi komentar