Kora:
-5 bjelanaca
-5 kašika šećera
-5 kašika brašna
-250 ml mlijeka
Fil:
-1 puding od vanile
-1 puding od čokolade
-1 l mlijeka
-4 kašike brašna
-200 g šećera
-40 g čokolade
-2 margarina
-5 žumanaca
-300 ml slatke pavlake
-Umutiti pjenasto bjelanca,
postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati.
Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C.
Toplu koru preliti mlijekom i ostaviti da se ohladi. -Razmutiti puding od
vanile sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka.
Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g
čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa
žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati
margarin i dobro izmiksati. -Premazati koru bijelim filom, zatim
čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade.
Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.
Nema komentara:
Objavi komentar