petak, 20. veljače 2015.

Ledena torta

Kora:
-5 bjelanaca
-5 kašika šećera
-5 kašika brašna
-250 ml mlijeka
 Fil:
-1 puding od vanile
-1 puding od čokolade
-1 l mlijeka
-4 kašike brašna
-200 g šećera
-40 g čokolade
-2 margarina
                                                                                     -5 žumanaca
                                                                                     -300 ml slatke pavlake
-Umutiti pjenasto bjelanca, postepeno dodavati šećer i kad se rastopi dodati brašno i promiješati. Razliti masu u okrugli kalup i ispeći u rerni zagrijanoj na 180 C. Toplu koru preliti mlijekom i ostaviti da se ohladi. -Razmutiti puding od vanile sa 100 g šećera i 2 kašike brašna i skuhati u 500 ml mlijeka. Isto tako uraditi i sa pudingom od čokolade, s tim da se doda i 40 g čokolade i miješa dok se ne rastopi. Pjenasto umutiti margarin sa žumancima i podijeliti masu na dva dijela. U ohlađene pudinge dodati margarin i dobro izmiksati. -Premazati koru bijelim filom, zatim čokoladnim filom i ukrasiti sa umućenim šlagom i listićima čokolade. Tortu ostaviti na hladnom mjestu do posluženja.

Nema komentara:

Objavi komentar