četvrtak, 5. veljače 2015.

Junetina na seoski način


-1 kg  juneće krtine
-5 mrkvi
-1 praziluk
-pola korijena celera
-400 g konzerviranog šeri paradajza
-2 glavice luka
-2 kašike brašna
-peršun
-1 grančica mirođije
-1 goveđa kocka za supu
-lovorov list
-ulje
-so,biber

-U 600 ml vode kuhamo goveđu kocku za supu.Na zagrijanom ulju pržimo goveđe meso isječeno na komade.Vadimo na činiju a u istoj masnoći pržimo isjeckani luk,mirođiju,krugove mrkve,praziluka i korijena celera,Promiješamo.Dodamo lovorovog lista,konzervirani šeri paradajz i sitno isjeckani peršun.Dodamo i 2 kašike brašna.Posolimo i pobiberimo.Promiješamo
-Dodamo supu i prethodno isprženu parčad mesa.Sadržaj stavimo u vatrostalnu posudu.Pečemo 90 minuta na 230 stepeni.

Nema komentara:

Objavi komentar