ponedjeljak, 2. veljače 2015.

Slani rafaelo



-1 parče pilećeg mesa
-200 g feta sira
-1 veza povrća za supu
-1 kašika majoneze
-1 kašika kisele pavlake
-7 maslina punjenih paprikama
-brašno
-50 g kačkavalja
-200 g susama
-2 jajeta
-4 kisela krastavca
-ulje
-so,biber


-Pilećem mesu odstranimo kožu i kosti.
-Meso i kosti stavimo u šerpu.Dodamo celer,mrkvu i peršun.Sipamo 1 l vode,posolimo i pobiberimo.Ostavimo povrće da se kuha 40 minuta.Procijedimo sadržaj.
-Meso i povrće sameljemo i prespemo u dublji sud.Dodamo kockice krastavaca i feta sir.Zatim dodamo rendani kačkavalj,pavlaku i majonezu.Dobro izmiješamo smjesu.
-Od smjese formiramo loptice,u koju smo prethodno stavili jednu punjenu maslinu.
Kad formiramo sve loptice,uvaljamo ih prvo u brašno pa u jaja i na kraju u susam.
Pržimo u zagrejanom ulju i stavimo na ubrus da upiju višak masnoće.

Nema komentara:

Objavi komentar