nedjelja, 8. veljače 2015.

Kinder Milch Schnitte



 Za 2 biskvita:
-6 jaja
-6 kašika brašna
-4 kašike šećera
-2 kašike meda
-2 kašike kakaa
-2 vanilin šećera
-1 prašak za pecivo
-6 kašika tople vode


Fil:
--1l mlijeka
-100 g gustina
-2 vanilin šećera
-250 g šećera
-pola margarina (125 g)
Glazura:
-200 g tamne čokolade
-5 kašika ulja

-Odvojite bjelanca od žumanjaca.Bjelanca izmutite sa 2 kašike šećera dok se ne napravi šlag.Dodajte žumanjca,vanilin šećer i kašiku meda i mutite mikserom.Zatim dodajte 3 kašike brašna pomiješane sa pola praška za pecivo i umiješajte varjačom.Onda dodajte 1 kašiku kakaa i 3 kašike toplee vode i miješajte dok se ne razbiju sve grudvice.Koru peći u rerni zagrijanoj na 200 stepeni oko 10 minuta.Ponovite postupak sa drugom  polovinom sastojaka za biskvit.
-Malo mlijeka od pripremljenih litar umiješajte sa gustinom dok se ne razbiju grudvice.Ostatak stavite da  provri sa šećerom i dva vanilin šećera.Kad mlijeko provri ubacite gustin i miješajte na laganoj vatri dok se ne zgusne.Ostavite da se prohladi pa izmiksajte sa margarinom koji je prethodno stajao na sobnoj temperaturi.
-Filujte sljedećim redoslijedom:kora,pola fila,opet kora pa druga polovina fila.Napravite glazuru od čokolade i ulja pa prelijte preko.Ja sam ukrasila i sa jednom šlag pjenom al i ne mora se.Možete peći kore i u cetvrtastom kalupu,kao kolač.
Stavite u frižider da se ohladi i sttegne pa sjeći u željenom obliku.

Nema komentara:

Objavi komentar