Tijesto:
-6 jaja
-150 g šećera
-150 g brašna
Narandžasta krema:
-1 l soka od narandže
-3 pudinga od vanilije
-7 kašika šećera
-1 pakovanje petit keksa
Bijela krema:
-6 kašika brašna
-6 kašika šećera
-5 dl mlijeka
-250 g margarina
Glazura:
-100 g tamne čokolade
-70 g margarina
-Za tijesto je potrebno prvo odvojiti bjelanca od žumanjaca,pa bjelanca umutiti u čvrst snijeg.Zatim žumanjca pjenasto umutiti sa šećerom,a onda postepeno dodavati brašno.Dobro umutiti mikserom a onda,polako,kašikom dodavati snijeg od bjelanaca i sve dobro sjediniti.Peći u podmazanom plehu i ispeći koru.Treba nekih 10-15 minuta,provjeriti čačkalicom da li je kora pečena.
-Za narandžastu kremu skuhajte puding od vanilije u narandžinom soku sa dodatkom šećera.Vruć puding istresti na pečenu koru.
-Preko kreme stavite red petit keksa prethodno namočenog u mlijeko i ostaviti da se hladi na sobnoj temperaturi.
-Za bijelu kremu umutiti šećer i brašno sa malo mlijeka pa kuhati u preostalom mlijeku.Pjenasto umutiti margarin pa ga dodati u ohlađenu smjesu.
.Bijelu kremu nanijeti preko keksa.
-Preliti glazurom.
Nema komentara:
Objavi komentar