nedjelja, 8. veljače 2015.

Sve blagodati meda u prehrani







-Kolači s medom duže traju a pečenje je sočnije.
-Med je najstarija vrsta zaslađivača u ljudskoj ishrani.Za razliku od šećera,med ima daleko vrijedniji nutritivni sastav ali i više kalorija.

-Medom uspješno možete zamijeniti šećer u pripremi poslastica.Med će izvrsno prijati za doručak kao dodatak  žitnim pahuljicama,nemasnom jogurtu ili na prepečencu..Voće je idealno u kombinaciji sa medom pa tako možete njime zasladiti voćnu salatu.
-Poznato je  da med pristaje i uz sireve,naročito mekane poput svježeg kravljeg sira,ricotte ili mascarponea.
-U Evropi se med koristi kod pripreme novogodišnjih i božićnih kolača zato što božićni kolači trebaju duže vrijeme stajati,pa je med u datim uvjetima idealan sastojak jer,osim što daje aromu,upija i zadržava vlagu,pa tako kolači duže ostaju svježi.
-Med se upotrebljava kao premaz za pečene kolače,za pripremu sladoleda,mafina,baklava..
-Med se takođe upotrebljava i u slanim jelima kao dodatak salatnim preljevima,marinadama i za premazivanje pečenja.
-Izmiješajte limunov sok,med,senf i maslinovo ulje  i njime prelijte različite sorte zelenih salata.Kod pripreme teletine,prethodno je marinirajte u marinadi od senfa,piva,meda,maslinovog ulja,ruzmarina i bijelog luka.Kasnije marinadu zajedno sa umakom od pečenje i vrhnjem pretvorite u ukusan umak.Uz hladnu pečenu piletinu možete poslužiti jednostavan dip od majoneze,senfa i meda.

Nema komentara:

Objavi komentar