nedjelja, 15. veljače 2015.

Čokoladna fantazija

Biskvit:
-300 g čokolade za kuhanje
-250 g maslaca
-100 g oraha
-150 g brašna
-5 jaja
-4 kašike šećera
-1 prašak za pecivo


Glazura:
-125 g čokolade za kuhanje
-150 ml slatkog vrhnja

-Rastopiti čokoladu i maslac da se dobije glatka smjesa i ostaviti da se hladi.
-Pjenasto umutiti jaja sa šećerom,dodati isjeckane orahe,brašno,prašak za pecivo te umiješati smjesu od čokolade i maslaca.
-Nastalu smjesu izliti u kalup za torte i peći na 160 stepeni  oko 45 minuta.Kad je biskvit gotov ostaviti ga da se hladi.
-Zagrijati slatko vrhnje,dodati čokoladu te dobro promiješati dok se čokolada ne otopi.
-Prohlađenom glazurom premazati tortu te ostaviti u frižideru da se hladi.
-Ako ostavite tortu da se dužr hladi bit će sočnija.

Nema komentara:

Objavi komentar