subota, 28. veljače 2015.

Ruske kape




  Biskvit:
 4 jajeta
 200 g šećera
 1 dcl ulka
 1 dcl vruće vode
 250 g brašna
 1 prašak za pecivo
 1 i pol kašika kakaa


Krema
  1 puding s okusom vanilije
 350 ml mlijeka
 100 g šećera
 1 vanilin šećer
 200 g maslaca
 100 g kokosovog brašna


  Glazura
 100 g čokolade za kuhanje
 3 kašike ulja

 BISKVIT:
Odvojite žutanjke od bjelanjaka i bjelanjke istucite u čvrt snijeg.

Žutanjcima dodajte šećer i tucite dok ne postane svijetlo i pjenasto.

Dodajte ulje i vodu, te dobro promiješajte.

Brašno pomiješajte sa praškom za pecivo, te ga dodajte u smjesu jaja i šećera i miješajte do se ne sjedini.
Umiješajte snijeg od bjelanjaca i smjesu podjelite na dva dijela, te u jedan dio dodajte kakao.
I specite dva biskvita, svaki posebno, u velikom plehu (od pećnice). Pecite ih na 180 stupnjeva 10-15 min.
 Manjim okruglim kalupom ili čašom iz oba bikvita izrežite krugove (najbolje dok su biskviti još vrući).
KREMA:
 Prašak za puding pomiješajte sa šećerom, vanilin šećerom i malo mlijeka, te ga ukuhajte u ostatak mlijeka. Puding ohladite, a zatim mu dodajte izrađeni maslac, te dobro izmiješajte električnim mikserom.
POSTUPAK FILOVANJA:
 Na tamni krug od biskvita stavite kašičicu kreme, razmažite i poklopite žutim krugom (ne štedite na kremi, ima je čak i previše).  
Tako dobivenu “torticu” premažite kremom i sastrane (obod), te uvaljajte u kokosovo brašno.
GLAZURA:
Na pari otopite čokoladu uz dodatak ulja i pričekajte koji trenutak da se samo malo ohladi. Uz pomoć čajne kašičice, vrh svake “tortice” pažljivo premažite glazurom i stavite u hladnjak na sat-dva prije posluživanja

Nema komentara:

Objavi komentar