utorak, 10. veljače 2015.

Parfe kocke

Biskvit:
-4 jajeta
-6 kašika brašna
-6 kašika šećera
-2 kašike ulja
-2 kašike mlake vode
Krema:
-1 dl mlijeka
-5 žumanjaca
-150 g šećera
-1 vanilin šećer
-20 g želatina
-6 dl slatkog vrhnja

-Priprema biskvita: Umutite žumanjke sa šećerom, uljem i vodom, te lagano umiješate brašno i snijeg od bjelanjaka. Pečeni biskvit stavite na podlogu za posluživanje, oko njega namjestite prsten oblika željenog kalupa i ulijte pripremljenu kremu. Ukrasite tučenim slatkim vrhnjem.
-Priprema kreme: Želatinu namočite u mlako mlijeko i ostavite da nabubri. Žumanjke, šećer i vanilin šećer umutite i kuhajte na pari dok smjesa ne udvostruči volumen. U vruće dodajte želatinu. Smjesu ohladite i u ohla đenu lagano umiješajte tučeno slatko vrhnje.
-Ukrasite po želji.

Nema komentara:

Objavi komentar