Za biskvit:
6 bjelanjaka
100 g šećera
100 g kokosa
1 kašika brašna
1 kašika octa
Za kremu:
6 žumanjaka
100 g šećera
200 g margarina
300 g čokolade
4 dl slatkog vrhnja
Biskvit:
1. Bjelanjke umutiti u čvrst snijeg, a zatim postepeno dodavati šećer uz
neprestano mućenje dok se ne dobije čvrst šaum. Pred kraj mućenja
dodati ocat.
2. U dobiveni šaum dodati brašno i kokos te polako promiješati. Tepsiju
obložiti papirom za pečenje i uliti u njega pripremljenu smjesu za
biskvit. Peći u zagrijanoj pećnici na 180 ºC dok ne porumeni.
Krema:
1. Pomiješati žumanjak i šećer pa uz neprestano miješanje kašikom kuhati na pari dok se ne zgusne.
2. U ohlađenu smjesu od žumanjaka dodati margarin i umutiti mikserom.
3. Na kraju dodati otopljenu i ohlađenu čokoladu te izmiksati.
Završni postupak:
1. Ohlađeni biskvit premazati kremom od čokolade i ostaviti da se stegne.
2. Slatko vrhnje umutiti u šlag pa premazati.
Nema komentara:
Objavi komentar