Tamni dio:
-6 jaja
-6 kašika šećera
-6 kašika brašna
-2 kašike kakaoa
-6 kašika hladne vode
-1 kašika praška za pecivo
Bijeli dio:
-6 bjelanjaka
-16 kašika šećera
-1 kašika octa
Fil:
-6 žumanjaka
-150 gr šećera
-50 ml mljeka
-3 vrecice vanilin šećera
-250 g margarina
-100 gr prah šećera
Priprema
Tamni dio :
Umutite bjelanjke, dodajte šećer, žumanjke i postepeno vodu. Na kraju
brašno pomješano sa kakaom i praškom za pecivo. Podjelite smjesu na dva
djela. Pecite pola smjese na 180 stupnjevai do pola pa izvadite iz rerne
pa stavite bijeli dio.
Bijeli dio:
Umutite bjelanjke sa šećerom u jak šaum i dodajte na kraju ocat.
Podjelite šaum na dva djela pa polovinu rasporedite preko tamnog
polupečenog djela.
Vratite u rernu na 150 stupnjeva. Ostavite da se ohladi.
U isti kalup ponovite postupak još jednom sa preostalim polovinama.
Krema :
Kuhajte na pari žumannjke sa šećerom, mljekom i vanilin šećerom pa
sklonite da se ohadi. Umiksajte margarin sa prah šećerom pa dodajte
hadnom kremu od žumanjaka.
Uzmite prvu šarenu koru pa nanesite pola krema od žumanjaka,stavite
drugu i premažite sa ostatkom fila, odozgo dekorirajte čokoladom.
Izvor: http://fabulouscakerecipes.blogspot.com/
Nema komentara:
Objavi komentar