četvrtak, 12. ožujka 2015.

Trobojni kolač

Tamni dio:
-6 jaja
-6 kašika šećera
-6 kašika brašna
-2 kašike kakaoa
-6 kašika hladne vode
-1 kašika praška za pecivo
Bijeli dio:
-6 bjelanjaka
-16 kašika šećera
-1 kašika octa


Fil:
-6 žumanjaka
-150 gr šećera
-50 ml mljeka
-3 vrecice vanilin šećera
-250 g margarina
-100 gr prah šećera

 Priprema

Tamni dio :
Umutite bjelanjke, dodajte šećer, žumanjke i  postepeno vodu. Na kraju brašno pomješano sa kakaom i praškom za pecivo. Podjelite smjesu na dva djela. Pecite pola smjese na 180 stupnjevai do pola pa izvadite iz rerne pa stavite bijeli dio.

Bijeli dio:
Umutite bjelanjke sa šećerom u jak šaum i dodajte na kraju ocat. Podjelite šaum na dva djela pa polovinu rasporedite preko tamnog polupečenog djela.
Vratite u rernu na 150 stupnjeva. Ostavite da se ohladi.
U isti kalup ponovite postupak još jednom sa preostalim polovinama.

Krema :
 Kuhajte na pari žumannjke sa šećerom, mljekom i vanilin šećerom pa sklonite da se ohadi. Umiksajte margarin sa prah šećerom pa dodajte hadnom kremu od žumanjaka.
Uzmite prvu šarenu koru pa nanesite pola krema od žumanjaka,stavite drugu i premažite sa ostatkom fila, odozgo dekorirajte  čokoladom.
Izvor: http://fabulouscakerecipes.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar