četvrtak, 12. ožujka 2015.

Munchmallow torta 2


Kora:
-10 bjelanjaka
-10 kašika šećera
-5 kašika brašna
-50 g. mljevenih oraha
-1/2 praska za pecivo
-malo ribane korice limuna

Fil:
-10 žumanjaka
-3 pudinga vanilija
-1 kašika brašna
-700 ml. mlijeka
-200 g. šećera
-250 g. margarina
-3-4 kutije munchmallowa


 -šlag

Priprema:
-Kora: Bjelanjke umutiti sa secerom,a zatim dodati ostale sastojke. Dobivenu smjesu podijeliti na dva dijela i peci dvije kore na 10-15 minuta na 180-200 C.

-Fil: Zumanjke izmijesati sa secerom. Odvojiti jedan dio mlijeka (oko 100 ml.) izmijesati sa pudingom pa to dodati u zumanjke kao i kašiku brasna. Sve dobro izmijesati da ne bude grudica. Ostatak mlijeka staviti da prokuha pa prethodno pripremljenu smjesu dodavati u mlijeko polagano (kao da kuhamo puding) i brzo mijesati da ne zagori. Fil ohladiti pa dodati margarin. Fil podijeliti na dva dijela. U jedan dio dodati keksice koje odvajamo od pjenastog dijela minchmallowa,izdrobiti ih rukama i promijesati, a drugi dio fila ostaje zut.

-Redati na sledeci nacin: kora, tamni dio fila, pjenaste kapice od munchmallowa, zuti fil, kora. Tortu ukrasiti slagom.

Nema komentara:

Objavi komentar