ponedjeljak, 23. ožujka 2015.

Torta od čokolade i narandže

Za biskvit:
-5 jaja
-100 g šećera
-100g brašna
-40 g kakaa
Za premazati biskvit:
-50 g marmelade


Za kremu.
-600 ml vrhnja za šlag
-300 g čokolade
-2 narandže
-20 ml ruma

-Jaja pjenasto izmiješajte sa šećerom u glatku smjesu.
-Pjenjačom oprezno umiješajte brašno i kakao u prahu koje ste prije zajedno prosijali u posebnu posudu.
-Tijesto uspite u namašćen i brašnom posut kalup.
-Pecite ga u pećnici na 170ºC oko 20 minuta.
-Biskvit premažite marmeladom i ostavite da se ohladi.
-Narandže ogulite i razdvojite kriške.
-Čokoladu rastopite na pari.
-Vrhnje za šlag istucite u čvrst šlag i brzo umiješajte rastopljenu čokoladu i rum.
-Kremom premažite biskvit te na vrh složite kriške naranči.
-Stavite u hladnjak na najmanje 2 sata.

Nema komentara:

Objavi komentar