Sastojci :
300g brašna
150g margarina
80g putera
500ml mlijeka
1 jaje
4 + 7 kašika šećera
1 vanili šećer
na vrh noža soli i praška za pecivo
2 pudinga od čokolade
70g čokolade za kuhanje
100g lešnika
Priprema :
-Razmekšajte margarin, dodajte mu brašno,
jaje, prašak za pecivo, so, vanili šećer, 4 kašike šećera i umijesite
glatko tijesto. Umotajte ga u plastičnu foliju i ostavite neko vreme u
zamrzivač.
-U mlijeku skuvajte puding i dodajte 7 kašika šećera, izlomljenu
čokoladu, a kada ga skinete sa vatre dodajte i maslac. Sve dobro
izmiješajte i ostavite da se ohladi.
-Tijesto podijelite na dva dijela, jedan
razvucite u vidu kore, pa ga stavite u pleh koji ste obložili kuhinjskim
papirom. Važno je da tijesto bude razvučeno i po ivicama pleha, i zato je
najbolje koristiti “đuveč pleh”. Preko postavljene kore sipajte
pripremljeni fil, polovinu sitno iseckanih lješnika a preko njih sitno
izdrobljenu drugu polovinu tijesta.
Pospite je ostatkom lješnika i stavite pitu da se peče oko 40 minuta na
180 stepeni.
Nema komentara:
Objavi komentar