-450gr brašna
-200gr maslaca
2 kašike šećera
4 kašike kisele pavlake
1 kesica praška za pecivo
2 žumanjceta
Fil:
-1/2l mlijeka
70gr griza
400gr šećera
4 žumanjceta
6 bjelanceta
250gr mljevenog maka
vanila
Za glazuru:
-šećer u prahu i voda
-Umijesiti tijesto i ostaviti ga na jedan sat u frižideru.
-Skuvati griz u mlijeku i šećeru i ostaviti da se ohladi.
-U ohlađen griz dodati jedno po jedno žumance stalno mešajući, zatim mak, vanilu i snijeg od belanaca.Sve lagano promiješati.
-Razvući polovinu tijesta u pleh dimenzija 20*35, sipati fil, pa staviti drugu razvučenu koru.
-Peći na 200C oko 30 minuta.
-Napraviti glazuru od šećera i nekoliko kašika hladne vode.Dugo mutiti kašikom da se šećer otopi, pa premazati ohlađen kolač.
Izvor: http://www.coolinarika.com/
Nema komentara:
Objavi komentar