nedjelja, 1. ožujka 2015.

Pita sa špinatom i sirom




-1 pakovanje gotovih kora
 -750 g svježeg sira
 -malo ulja
-malo soli
  -2 jajeta
- 500 g špinata
- 1 dl kiselog mlijeka
- 250 ml milerama



-Špinat očistiti i staviti kuhati oko 10 – 15 minuta. Procjediti i narezati na sitne komadiće.

-Svježi sir pomiješati s špinatom, kiselim ili običnim mlijekom, dodati jaja i sol. Napraviti rjeđu smjesu ( ne smije biti ni gusta ni rijetka ).

-Tepsiju premazati s malo ulja i na dno staviti 2 kore. Također dvije kore ostaviti i za vrh, a ostatak kora za savijaču natrgati na veće komade ( ja sam trgala komade veličine 10 cm ).

-Svaki natrgani komad rukama “umočiti” u nadjev i slagati u tepsiju kao da gužvate paprir. Postupak ponoviti dok se sve kore i nadjev ne potroše.

-Na vrh staviti dvije kore, preliti ih s malo ulja i premazati mileramom ili kiselim vrhnjem ( nekad znam staviti običan jogurt da bude malo kiselkasto ).
-Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar