-1 pakovanje gotovih kora
-750 g svježeg sira
-malo ulja
-malo soli
-2 jajeta
- 500 g špinata
- 1 dl kiselog mlijeka
- 250 ml milerama
-Špinat očistiti i staviti kuhati oko
10 – 15 minuta. Procjediti i narezati na sitne komadiće.
-Svježi sir pomiješati s špinatom,
kiselim ili običnim mlijekom, dodati jaja i sol. Napraviti rjeđu smjesu (
ne smije biti ni gusta ni rijetka ).
-Tepsiju premazati s malo ulja i na
dno staviti 2 kore. Također dvije kore ostaviti i za vrh, a ostatak kora
za savijaču natrgati na veće komade ( ja sam trgala komade veličine 10
cm ).
-Svaki natrgani komad rukama
“umočiti” u nadjev i slagati u tepsiju kao da gužvate paprir. Postupak
ponoviti dok se sve kore i nadjev ne potroše.
-Na vrh staviti dvije kore, preliti
ih s malo ulja i premazati mileramom ili kiselim vrhnjem ( nekad znam
staviti običan jogurt da bude malo kiselkasto ).
-Peći u zagrijanoj pećnici na 180°C oko 40 minuta.
Nema komentara:
Objavi komentar