ponedjeljak, 16. ožujka 2015.

Čokoladni užitak



Tijesto: 

-6 žumanjaka
-15 dag šećera
-1 dl ulja
-1 dl mlijeka
-1 kašika kakaa
-5 kašika gustlna
-1 prašak za pecivo



 Šaum:
 6 bjelanjaka
20 dag šećera
 Glazura:
10 dag cokolade
10 dag margarina
4 kašike ulja

- Pjenasto umutiti zumanjke sa secerom postupno dodajuci ulje i mlijeko. Na kraju lagano umijesati gustin prosijan s praskom za pecivo i kakao.Sipati u naamasćen kalup i staviti da se peče.
-U međuvremenu umutit bjelanjke i šećer dok ne dobijemo čvrst snijeg.
-Pri kraju pecenja biskvit  preliti šaumom. Staviti natrag u pećnicu da lagano porumeni.
-Na niskoj temperaturi otopiti čokoladu, margarin i ulje.Ohlađeni kolač preliti čokoladnom glazurom.
Izvor: http://dobar-recept.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar