-2 vrećice pudinga od vanilije
-2 kašike pšeničnog oštrog brašna tip 400
-2 kašike gussnela (fini jestivi kukuruzni škrob)
-100 g šećera
-1 l mlijeka
-250 g maslaca
-200 g Čoko namaza/Nutelle
-100 g čokolade
-700 g petit keksa
-sok od 2 narandže
- 2 vrećice šlag pjene
- 2 vrećice šlag pjene
- 250 ml mlijeka
Priprema
-Dva pudinga od vanilije, brašno, gussnel
te šećer umutiti u malo mlijeka. Ostatak mlijeka (od 1 l) zakuhati te u
njega isuti prethodno sjedinjenu smjesu te kuhati 2-3 minute. U ohlađeno
dodati maslac te sjediniti kremu električnim mikserom. Kremu
ravnomjerno raspodijeliti na tri dijela. U prvi dio umiješati čoko
namaz/Nutellu, u drugi dio banabice, a u treći dio naribanu čokoladu.
Slaganje
Petit
keks namočiti u sok od naranče te slagati na pripremljenu podlogu.
Nakon toga redom slagati: prvu kremu, red petit keksa namočen u sok,
drugu kremu, red petit keksa namočen u sok te treću kremu. Na kraju
električnim mikserom umutiti 2 vrećice šlaga s 250 ml mlijeka te
premazati kolač. Dobro ga ohladiti, narezati na kocke i poslužiti.
Izvor, foto: domaci-recepti.blogspot
Izvor, foto: domaci-recepti.blogspot
Nema komentara:
Objavi komentar