četvrtak, 12. ožujka 2015.

Tikvice punjene piletinom



-500g pilećeg bijelog mesa
-5 tikvica
-3 glavice crnog luka
-3 čena bijelog luka
-1 praziluk
-so, biber,aleva paprika
-2 dl kisele pavlake
-200g kečapa


 Priprema
-Crni luk sitno isjeckati i propržiti na ulju, pa dodati isjeckan beli luk. Tikvice oprati, isjeći po dužini i izdubiti kašikom. Izdubljeni dio isjeckati na kockice i dodati luku da se proprži.
-Pileće meso posebno skuhajte, isjeckajte na kockice i dodajte prethodnoj smijesi. Začiniti po ukusu, i dinstati dok sva voda ne ispari. Ovom smijesom puniti tikvice, poredajte ih u vatrostalnu činiju ili pleh i prije pečenja ih prelijte kečapom.
-Kad tikvice budu skoro pečene, izvadite ih iz rerne, prelijte kiselom pavlakom i vratiti u rernu da se još malo zapeku.
-Na kraju ih posutu sitno seckanim prazilukom.
Izvor: http://www.mytaste.hr/

Nema komentara:

Objavi komentar