subota, 21. ožujka 2015.

Nepečeni krem kolač

Sastojci:
  -250 g maslaca,
-200 g secera u prahu,
-1 vanilin secer,
-2 pudinga od vanilije,
-0,8 I mlijeka + 0,2 I mlijeka,
-2-3 kašike ruma,
-1 paket piskota,
-4 paketa keksa Petit Beurre

 
Glazura:
-100 g cokolade,
-100 g maslaca

 Priprema:
-Od praska za puding, vanilin secer i 0,8 l mlijeka skuhati gustu kremu koju, uz povremeno mijesanje, treba ostaviti da se ohladi. Posebno mijesati maslac sa secerom u prahu i postupno dodati ohladenu kremu. U limu sloziti dva paketa keksa i premazati polovicom nadjeva, sloziti odozgo piskote natopljene u rumu i 0,2 l mlijeka i premazati ih ostatkom nadjeva. Preko nadjeva sloziti preostale kekse. Kolac preliti cokoladnom glazurom i odloziti na 12 sati u hladnjak. Stvrdnuti kolac rezati nozem koji treba umakati u vrucu vodu. Priprema glazure:
-Maslac otopiti, dodati izlomljenu cokoladu i mijesati dok masa ne postane potpuno ujednacena i glatka.
Izvor: http://dobar-recept.blogspot.com/

Nema komentara:

Objavi komentar