Sastojci:
-250 g maslaca,
-200 g secera u
prahu,
-1 vanilin secer,
-2 pudinga
od vanilije,
-0,8 I mlijeka + 0,2 I
mlijeka,
-2-3 kašike ruma,
-1 paket
piskota,
-4 paketa keksa Petit
Beurre
Glazura:
-100 g cokolade,
-100 g
maslaca
Priprema:
-Od praska za puding, vanilin secer
i 0,8 l mlijeka skuhati gustu kremu koju, uz povremeno mijesanje,
treba ostaviti da se ohladi.
Posebno mijesati maslac sa secerom
u prahu i postupno dodati
ohladenu kremu. U limu sloziti
dva paketa keksa i premazati polovicom
nadjeva, sloziti odozgo piskote natopljene u rumu i 0,2 l mlijeka i premazati ih ostatkom
nadjeva. Preko nadjeva sloziti
preostale kekse. Kolac preliti cokoladnom
glazurom i odloziti na
12 sati u hladnjak. Stvrdnuti kolac
rezati nozem koji treba umakati u
vrucu vodu.
Priprema glazure:
-Maslac otopiti,
dodati izlomljenu cokoladu i mijesati
dok masa ne postane potpuno
ujednacena i glatka.
Izvor: http://dobar-recept.blogspot.com/
Nema komentara:
Objavi komentar