petak, 6. ožujka 2015.

Voćne kocke

Sastojci:
 - Petit keks (250 g)
 - 3 kisele jabuke (700 g)
 - 3 banane (500 g)
 - mljeveni orasi (150 g)
 - 1 kašika ruma
 - šećer (100 g)
- 1 šlag
Za puding kremu:
 - 1 puding od vanilije
 - 2 kašike šećera
 - 500 ml mlijeka
 - 20 g maslaca


Priprema
-U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
-Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenog keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženog keksa.
-Prašak za puding pomiješajte sa 2 kašike šećera, dodajte 6 kašika mlijeka i promiješajte.
-Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa.Pustite da se ohladi.
-U visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice šlaga i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene čvrstoće.
-Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite mrvicama čokolade.

Nema komentara:

Objavi komentar