Sastojci:
- Petit keks (250 g)
- 3 kisele jabuke (700 g)
- 3 banane (500 g)
- mljeveni orasi (150 g)
- 1 kašika ruma
- šećer (100 g)
- 1 šlag
Za puding kremu:
- 1 puding od vanilije
- 2 kašike šećera
- 500 ml mlijeka
- 20 g maslaca
Priprema
-U tepsiju (20×30 cm) posložite 100 g keksa.
-Jabuke i banane naribajte (na sitniji ribež), dodajte orahe, 150 g mljevenog keksa, rum i šećer. Promiješajte i rasporedite preko posloženog keksa.
-Prašak za puding pomiješajte sa 2 kašike šećera, dodajte 6 kašika mlijeka i promiješajte.
-Ostatak mlijeka zakuhajte, dodajte razmućeni prašak za puding te miješajući kuhajte 1-2 minute.
U vrući puding umiješajte maslac i prelijte preko smjese od voća i keksa.Pustite da se ohladi.
-U
visoku posudu ulijte potrebnu količinu vode, dodajte sadržaj vrećice
šlaga i miješajte električnom miješalicom (najvećom brzinom) do željene
čvrstoće.
-Šlag premažite preko hladnog pudinga i pospite mrvicama čokolade.
Nema komentara:
Objavi komentar