-50 g maslaca
-50 ml ulja
-200 g pšeničnog griza
-400 ml vode
-300 g šećera
-1 vanilin šećer
-10 g cimeta
Čokoladna glazura:
-100 g čokolade
-30 g maslaca
-50 ml mlijeka
U jednu posudu staviti vodu, šećer, vanilin šećer i cimet. Staviti na
laganu vatru i kad počne kipjeti ostaviti 5 minuta pa skloniti s vatre. U
drugu posudu staviti maslac i ulje, pa na laganu vatru, a kada se sve
istopi i ugrije, staviti griz, dobro miješati dok griz ne dobije
žućkastu boju, i paziti da ne zagori. Zatim dodati smjesu iz prve
posude, dobro promiješati da se sjedini i kuhati sve zajedno na laganoj
vatri još 2-3 minute. Izliti u manji lim za pečenje, prethodno premazan
maslacem ili uljem, pa kada se smjesa ohladi, staviti čokoladnu glazuru.
Za čokoladnu glazuru:U manju posudu dodati smjesu za glazuru, te sve
zajedno rastopiti. Kada se glazura ohladi, preliti preko kolača i
ostaviti kolač da se dobro ohladi.
Izvor:http://www.gospodarski.hr/
Nema komentara:
Objavi komentar