Biskvit od čokolade:
-250 ml brašna,
-na vrh kašičice sode bikarbone,
-50 g putera,
-180 g čokolade,
-120 g šećera i
-2 jajeta.
Fil:
- tri kesice sladoleda od vanile,
-200 g zamrznutih višanja i
-250 g šećera.
-Na
pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle,
dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete
homogenu smesu, dodajući malo po malo mešavinu brašna i sode bikarbone.
Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje,
poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u
zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo
ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi.
- Za
to vreme pripremite sladoled prema uputstvu proizvođača i ostavite ga
da odstoji u frižideru. Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste
sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Kada se
masa zgusne ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom. Ohlađeni
biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh,
obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja,
poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u
zamrzivaču. Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku
položite po kašičicu višanja.
Izvor:http://www.novosti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar