srijeda, 18. ožujka 2015.

Švarcvald ledene kocke

Biskvit od čokolade: 
-250 ml brašna, 
-na vrh kašičice sode bikarbone, 
-50 g putera, 
-180 g čokolade, 
-120 g šećera i 
-2 jajeta.
Fil:
- tri kesice sladoleda od vanile, 
-200 g zamrznutih višanja i 
-250 g šećera.

-Na pari zajedno otopite izlomljenu čokoladu i puter. Skinite sa ringle, dodajte šećer, promešajte, dodajte jaja i energično mutite da dobijete homogenu smesu, dodajući malo po malo mešavinu brašna i sode bikarbone. Dobijenu masu preručite u četvrtast pleh, obložen papirom za pečenje, poravnajte spatulom da bude debljine od oko 1 cm i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni. Pečeni biskvit izvadite iz rerne, malo ohladite, preručite na radnu površinu i ostavite da se sasvim hladi.
- Za to vreme pripremite sladoled prema uputstvu proizvođača i ostavite ga da odstoji u frižideru. Višnje pospite šećerom, sačekajte da malo puste sok, pa kuvajte na umerenoj temperaturi uz stalno mešanje. Kada se masa zgusne ohladite je i dve trećine pomešajte sa sladoledom. Ohlađeni biskvit po dužini prepolovite, jedan deo položite u četvrtast pleh, obložen providnom folijom, premažite ga mešavinom sladoleda i višanja, poklopite drugim delom i ostavite da najmanje dva sata stoji u zamrzivaču. Neposredno pre služenja isecite na 12 kocki i na svaku položite po kašičicu višanja.
Izvor:http://www.novosti.rs

Nema komentara:

Objavi komentar