nedjelja, 1. ožujka 2015.

Rolat sa čokoladom

Sastojci: 
Rolat:
-6 jaja srednje veličine
-100 gr. čokolade
-100 gr. šećera
 Fil:
-3 dcl. slatke pavlake
-1 kašika šećera
-1 kašika ekstrakta vanile, po željI
Preliv:
100 gr. mliječne čokolade
2 kašike ulja


-Pjenasto umutiti žumanjca i šećer. Istopiti čokoladu i kada se prohladi sjediniti sa žumanjcima. Bjelanca umutiti u čvrst snijeg i sjediniti sa žumanjcima sa čokoladom lagano ručno miješajući.
-Tepsiju obložiti papirom za pečenje koji se namaže u tankom sloju uljem. Ja pospem nekolikio kapi ulja i razmažem četkicom.
-Sipati smjesu i peći u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 10 minuta. 
Kada je pečena i malo prohlađena, koru izvaditi zajedno sa papirom na veći papir ili foliju i ostaviti da se skroz ohladi.
-Slatku pavlaku umutiti sa šećerom i vanilom i premazati hladnu koru. Uviti u rolat, kada se uvije odvojiti papir na kom se kora pekla, ostaviti samo onaj veći, rolat čvrsto umotati u papir i staviti u zamrzivač da se dobro ohladi i stegne.
-Hladan rolat ukrasiti glazurom.
-Kada se ispeče, donji deo rolata će biti gladak, jako lako se odvaja od papira i stvoriće se mekana donja korica, kada se uvije dobiće se ovakav izgled kao na slici, samo nemojte prepeći koru da se presuši!
-Dimenzije tepsije 23x32 cm.

Nema komentara:

Objavi komentar