petak, 20. ožujka 2015.

Borovnica keks kolač

-400 g borovnica, 
-250 g putera,
- 250 šećera, 
-400 g petit keksa, 
-250 g brašna, 
-2 kašičice praška za pecivo,
- 4 jaja, 
-2 pudinga od vanile, 
-200 ml slatke pavlake,
- 2 kesice krem fiksa,
- 1 l mleka,
- 80 g šećera
-Mikserom pjenasto umutite puter i šećer. Prosejano brašno pomiješajte s praškom za pecivo i postepeno dodajte u puter, stalno mešajući, a zatim dodajte kašiku mlijeka. Tijesto sipajte u pleh obložen masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Dok se pečena kora hladi, skuhajte puding prema uputstvu na pakovanju. U dobro ohlađen puding lagano umiješajte umućen šlag od slatke pavlake i krem fiks.
- Borovnice operite, rasporedite preko pečene kore, sipajte ohlađen puding i prekrijte petit keksom (ostavite malo slobodnog prostora između keksa da biste lakše isekli kolač). Pre serviranja tortu ohladite i ukrasite borovnicama.
Izvor: http://www.novosti.rs

Nema komentara:

Objavi komentar