-400 g borovnica,
-250 g putera,
- 250 šećera,
-400 g petit keksa,
-250 g brašna,
-2 kašičice praška za pecivo,
- 4 jaja,
-2
pudinga od vanile,
-200 ml slatke pavlake,
- 2 kesice krem fiksa,
- 1 l
mleka,
- 80 g šećera
-Mikserom pjenasto umutite puter i šećer. Prosejano brašno
pomiješajte s praškom za pecivo i postepeno dodajte u puter, stalno
mešajući, a zatim dodajte kašiku mlijeka. Tijesto sipajte u pleh obložen
masnim papirom i pecite u rerni na 180 stepeni oko 20 minuta.
- Dok se
pečena kora hladi, skuhajte puding prema uputstvu na pakovanju. U dobro
ohlađen puding lagano umiješajte umućen šlag od slatke pavlake i krem
fiks.
- Borovnice operite, rasporedite preko pečene kore, sipajte ohlađen
puding i prekrijte petit keksom (ostavite malo slobodnog prostora
između keksa da biste lakše isekli kolač). Pre serviranja tortu ohladite
i ukrasite borovnicama.
Izvor: http://www.novosti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar