četvrtak, 19. ožujka 2015.

Aromatični kolač

-3 bjelanca, 
-3 kašike šećera u prahu, 
-3 kašike ulja, 
-3 kašike integralnog brašna, 
-kesica praška za pecivo, 
-nekoliko kapi ruma i 
-malo cimeta u prahu. 
Za krem: 250 ml slatke pavlake, 400 ml kisele pavlake, 3 listića želatina, sezonsko voće po ukusu i malo šećera u prahu. 

-Umutite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Dodajte nekoliko kapi ruma, cimet u prahu, ulje, brašno i prašak za pecivo i sve dobro promiješajte. Dobijenu smesu sipajte u okrugli pleh, obložen papirom za pečenje i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni
-Za to vrijeme otopite listiće želatina u mlakoj vodi, ocijedite ih i izgnječite. Umutite šlag od slatke pavlake i u njega lagano dodajte kiselu pavlaku, šećer u prahu i želatin, i promiješajte.
-Pečenu koru ohladite, preručite na poslužavnik, odozgo nanesite pripremljeni krem i preko njega rasporedite komadiće voća. Do služenja čuvajte u frižideru.
Izvor: http://www.novosti.rs

Nema komentara:

Objavi komentar