-3 bjelanca,
-3 kašike šećera u prahu,
-3 kašike ulja,
-3 kašike
integralnog brašna,
-kesica praška za pecivo,
-nekoliko kapi ruma i
-malo
cimeta u prahu.
Za krem: 250 ml slatke pavlake, 400 ml kisele pavlake, 3
listića želatina, sezonsko voće po ukusu i malo šećera u prahu.
-Umutite čvrst snijeg od bjelanaca i šećera u prahu. Dodajte nekoliko
kapi ruma, cimet u prahu, ulje, brašno i prašak za pecivo i sve dobro
promiješajte. Dobijenu smesu sipajte u okrugli pleh, obložen papirom za
pečenje i pecite 20 minuta u zagrejanoj rerni na 180 stepeni
-Za to
vrijeme otopite listiće želatina u mlakoj vodi, ocijedite ih i izgnječite.
Umutite šlag od slatke pavlake i u njega lagano dodajte kiselu pavlaku,
šećer u prahu i želatin, i promiješajte.
-Pečenu koru ohladite, preručite
na poslužavnik, odozgo nanesite pripremljeni krem i preko njega
rasporedite komadiće voća. Do služenja čuvajte u frižideru.
Izvor: http://www.novosti.rs
Nema komentara:
Objavi komentar