petak, 13. ožujka 2015.

Kolač sa višnjama



Za žuti fil:
- 2 pudinga od vanilije
  -3 kašike šećera
  -7,5 dl mlijeka
  -2 vanilin-šećera
  -250 gr maslaca
  -200 gr šećera u prahu
  -oko 150 gr keksa petit  za podlogu
  -2 šlaga


Za fil od višanja:
  -500 gr ocijeđenih višanja iz kompota
  -5 dl soka iz kompota
  -2,5 dl vode
  -150 gr griza
  -od 150 do 180 gr šećera, zavisi koliko je kompot

Priprema:
-Za fil od višanja 5 dl soka iz kompota i 2,5 dl vode staviti da prokuha. Ukuhati griz i poslije desetak minuta kuhanja dodati šećer i višnje. Poslije minut-dva skinuti sa vatre, sipati preko keksa i ostaviti da se ohladi.
-Za žuti fil skuhati pudinge sa 3 kašike šećera i vanilin-šećerom i ostaviti da se ohlade. Maslac pjenasto umutiti sa šećerom u prahu i sjediniti sa pudingom muteći mikserom velikom brzinom. Rasporediti preko fila od višanja, staviti i šlag preko i ostaviti u frižider da se dobro ohladi, najbolje preko noći.
Izvor:

Nema komentara:

Objavi komentar