srijeda, 25. ožujka 2015.

Kinder pingui

Sastojci:
1 čaša brašna, 1/2 čaše istopljenog margarina, 1/2 čaše šećera, 1/2 čaše mlijeka, 2 jaja, 150g nutelle, 1 kašičica vanilin šećera, 1 kašičica kakaa, 1 kašičica praška za pecivo
Preliv:
1dl vode, 1/2 čaše šećera
Krem:
7dl slatke pavlake, 1dl mleka, 4 kašike šećera u prahu, 15g želatina u prahu
Glazura I:
50g čokolade za kuvanje, 50g mlečne čokolade, 1 kašičica margarina, 2 kašike ulja

                                                                                 Glazura II:
                                                      1dl slatke pavlake,  125g čokolade za kuvanje,      1kašika margarina

-Umutite jaja, šećer, ulje, mleko, vanilu, nutellu, zatim dodajte brašno, kakao i prašak za pecivo. Podelite smesu na dva dela, pa jedan deo izlijte u podmazan pleh i pecite na 180 stepeni oko 12- 15 minuta. Na isti način ispecite i drugu koru, a dok su tople, obe poprskajte mlakim prelivom od ukuvanog šećera u vode(2-3minuta kuvati da ostane rijetko).
-Želatin potopite u pola šoljice mlijeka da nabubri(oko 5 minuta). Preostalo mleko zagrijte, dodajte želatin dok se ne istopi a zatim ga ostavite da se ohladi. U slatku pavlaku dodajte 4 kašike šećera u prahu, dobro mikserom ulupajte a onda dodajte mlijeko sa želatinom i mutite dok ne dobijete čvrst krem. Pola krema premažite preko prve kore, preko nafilujte glazuru I, ostatak bijelog krema, zatim stavite drugu koru i na kraju glazuru II.
Priprema glazure I: Otopite na pari čokoladu, dodajte margarin i ulje i dobro izmešajte u glatku smesu. Priprema glazure II : zagrijate dobro slatku pavlaku, dodajte čokoladu i margarin i takođe umiješajte da bude glatka za premazivanje.
Kinder pingui treba da odstoji najmanje dva sata u frižideru pre služenja.
Izvor: http://ilovezrenjanin.com/

Nema komentara:

Objavi komentar