ponedjeljak, 12. siječnja 2015.

Pita sa šampinjonima







  -1 glavica luka
-500-600 g šampinjona
-1/2 kg kora za pitu
-3 jajeta
-250 ml kisele vode
-so
-biber
-vegeta,ulje


-Sitno isjeckati jednu glavicu crnog luka i prodinstati na malo ulja.
-Dodati šampinjone isječene na listiće i posoliti ih.Dinstati na srednje jakoj vatri dok ne uvri voda koju puštaju šampinjoni.Na kraju pobiberiti i po želji dodati vegetu.
-Staviti prvu koru u nauljen pleh ili tepsiju,poprskati sa malo ulja,zatim i drugu.Na treću nanijeti dinstane šampinjone i sve tako dok ne utrošite fil.Završiti sa korom.
-Cijelu pitu isjeći na kvadrate.
-Mikserom umutiti 3 jajeta,dodati 250 ml kisele vode.Preliti preko pite i ostaviti da odstoji 15-30 minuta.
    -Peći na 200 stepeni 30-ak minuta.

    Nema komentara:

    Objavi komentar