nedjelja, 11. siječnja 2015.

Pita čamac


 Tijesto:
-250 ml mlijeka
-25 g kvasca
-1 jaje
-40 g masti
-1 kašičica šećera
-1 kašičica soli
-500 g brašna
Fil:
-2 kašike kečapa
-2 kašike majoneze
-100 g šunke
-kačkavalj
I još treba:
-1 jaje,origano

-U mlako mlijeko staviti šećer i izmrvljeni kvasac i kašičicu brašna.Ostaviti da kvasac nadođe.
-U odgovarajuću posudu umutiti mast i jaje.Dodati so i mlijeko sa nadošlim kvascem.Brašnom zamijesiti tijesto.Ostaviti 30 minuta da tijesto nadođe.
-Nadošlo tijesto podijeliti na 18 jednakih dijelova.Svaki dio razvući na krug od 9 cm.Na sredinu staviti sjedinjen fil od majoneze i kečapa,a zatim šunku.Dva kraja tijesta sastaviti da se formira čamac.

-Tako pripremljeno tijesto složiti u podmazanu tepsiju veličine 28 cm.
-Posuti origanom (svježim ili sušenim) a zatim rasporediti kačkavalj.
-Tijesto premazati umućenim jajetom.
-Peći na 200 stepeni oko 20 minuta

Nema komentara:

Objavi komentar