srijeda, 21. siječnja 2015.

Krem čorba od graška







-400 g graška
-300 g krompira
-1 glavica luka
-1 mrkva
-peršun
-vegeta
-so,biber
-200 ml vrhnja za kuhanje


    -Prodinstajte nasjeckani luk na malo ulja,dodajte nasjeckanu mrkvu i još malo dinstajte.-Dodajte krompir nasjeckan na kockice i grašak,podlijte vodom tako da prekrije povrće.
    -Dodajte peršun,vegetu,so i biber.
    -Ostavite da kuha dok povrće ne omekša nekih 20-ak minuta.
    -Maknite s vatre,izmiksajte štapnim mikserom ili u blenderu,dodajte vrhnje za kuhanje te opet vratite na vatru da kratko prokuha.
    -Čorbu poslužite ukrašenu peršunom i vrhnjem.
    -Umjesto vrhnja za kuhanje možete koristiti i mlijeko.

    Nema komentara:

    Objavi komentar