utorak, 13. siječnja 2015.

Domaće pancerote








-500 g brašna
-300 ml mlake vode
-1 svježi kvasac
-2 kašičice soli
-1 kašičica šećera
-150 g šunke ili salame (isjeckane ili izrendane)
-150 g kačkavalja
-kečap
-origano
-1 jaje za premazivanje
-susam


-U vanglu staviti brašno i so pa promiješati.Izmrviti kvasac direktno u tijesto pa preko njega staviti šećer i mlaku vodu i umijesiiti meko tijesto.
-Tijesto ostaviti na toplom mjestu da nadođe oko 1h.
-Kad je nadošlo podijeliti ga na loptice.Proizvoljno je koliko će loptica biti jer možete praviti veće i manje pancerote.
-Svaku lopticu rastanjiti oklagijom i jednu polovinu premazati kečapom i posuti malo origanom.Na kečap staviti malo šunke i sira i poklopiti pancerotu pa je zatvorit viljuškom i odozgo malo izbockati.
-Pancerote staviti u nauljen pleh i premazati umućenim jajetom i posuti susam po njima.
-Peći u zagrijanoj rerni na 200 stepeni oko 30 minuta.

Nema komentara:

Objavi komentar