ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Pita sa jabukama






-1/2 kg kora za pitu
-1 kg jabuka
-4 kašike mrvica
-4 kašike šećera
-1 kesica cimeta
-2 kesice vanilin šećera

 -U šerpici prokuhati vodu i ulje.
-U pakovanju obično ima 12 kora što je dovoljno za četiri štrudlice.
-Jabuke očistiti i izrendati.
-Uzeti po 3 kore za svaku štrudlu,prskati kore prelivom i slagati jednu na drugu.Na treću koru,na jednom kraju staviti jabuke bez cijeđenja soka,pošećeriti,staviti kašiku mrvica,malo cimeta i pola kesice vanilin šećera.Napraviti štrudlicu i staviti u podmazan pleh.
-Tako uraditi i sa preostalim korama.


-Kada stavimo sve 4 štrudlice,poprskamo ih prelivom i peći zagrejanoj rerni na 200 stepeni dok ne porumene.
-Izvaditi iz rerne,pokriti suhom krpom i ostaviti da se prohladi.
.Prohlađenu pitu isjeći na željene veličine i posuti po želji šećerom u prahu.

Nema komentara:

Objavi komentar