ponedjeljak, 5. siječnja 2015.

Strinina oblanda







-1 pakovanje oblandi
-650 g šećera
-15 kašika mlijeka
-4 jajeta
-50 g čokolade za kuhanje
-250 g maslaca
-250 g keksa
--2 kašike kakaoa


-Na radnoj površini,oklagijom,izdrobimo keks (ja sam ga samljela,lično mi je ljepše tako).
-U šerpu,na šporetu,sipamo mlijeko,dodamo maslac,polovinu pripremljenog šećera,kakao,čokoladu izlomljenu na parčad i promiješamo.
-U posebnom sudu izmutimo jaja i preostali šećerom mikserom.Neprekidno miješajući u šerpu dodamo izmućena jaja.Miješamo par minuta pa skinemo sa vatre.
-Sadržinu iz šerpe preručimo u veći sud,dodamo keks,promiješamo i ostavimo smjesu da se ohladi.
-Filujemo oblandu i ostavimo da se stegne.

Nema komentara:

Objavi komentar