nedjelja, 18. siječnja 2015.

Pohovani pileći fileti






-oko 400 g pilećeg bijelog mesa
-1 veće (ili 2 manja) jajeta
-2 pune kašike kisele pavlake
-vegeta
-prezle,brašno ili kukuruzno brašno
-ulje,začini po ukusu

    -Meso isjecite na manje šnicle,ni tanke ni debele.
    -Svaku šniclu istucite tučkom za meso.
    -Umutite jaja sa pavlakom.Dodajte vegetu i još neki začin ako volite.U dobijenu smjesu uronite isječeno meso tako da meso bude skroz pokriveno smjesom od jaja i pavlake.
    -Meso ostavite da stoji u frižideru najmanje 2h a može i duže.Najbolje bi bilo da  pripremite meso uveče a da sutradan pečete.
    -Pripremljeno meso vadite i valjajte u prezlu,ili brašno ili kukuruzno brašno.
    -Pržite na ulju sa obje strane dok ne porumene.
    -Poslužite uz prilog od krompira ili riže.

    Nema komentara:

    Objavi komentar