četvrtak, 8. siječnja 2015.

Povrtna čorba








-3 manje mrkve
-1 mala tikvica
-pola manjeg karfiola
-100 g graška
-jedna gotova supa
-peršun
-vegeta,ulje
 

-Na malo ulja propržiti mrkvu i grašak a zatim dodati jednu čašu vode da se dinsta 15-ak minuta.
-U međuvremenu ostalo povrće očistiti i isjeći na kockice.
-Poslije 15 minuta dodati jedno pola litre vode i sačekati da prokuha te onda dodati ostatak povrća.
-Poslije još 15 minuta kuhanja dodati vode toliko do vrha šerpe.
-Nakon što prokuha dodati gotovu supu a zavisno od željene gustine čorbe možete dodati gotove fide.
-Kuhati prema priloženom uputstvu za supu.
-Pred kraj kuhanja dodati sitno isjeckan peršun te skloniti sa vatre i povegetiti.
-Ideja za serviranje:servirati sa kockicama tost hljeba.


Nema komentara:

Objavi komentar