nedjelja, 25. siječnja 2015.

Šaum rolne






-pakovanje lisnatog tijesta
Za šaum:
-4 bjelanceta
-250 g šećera
-80 ml vode


-Lisnato tijesto ostaviti da se odmrzne na sobnoj temperaturi.Pobrašniti podlogu a zatim razvući tijesto na 0,5 cm debljine i sjeći trakice širine 2 cm a dužine oko 25 cm.Sa jednom trakicom obmotati kalup preklapajući tijesto.
-Staviti u pleh obložen papirom za pečenje da se peče na 200 stepeni dok ne porumene.Pečene rolne skidati sa kalupa dok su još vruće.
-Šećer i vodu skuhati u gušći sirup.Umutiti bjelanca a zatim sve vrijeme miksajući polako sipati sirup u šaum.Kad se potroši sav sirup mutiti i dalje dok se šaum skroz ne ohladi i ne postane gust i sjajan.Možete pri kraju (da ubrzate proces hlađenja) vanglicu u kojoj mutite šaum ubacite u drugu veću vanglu sa hladnom vodom
-Kada je šaum skroz ohlađen filovati uz pomoć šprica ohlađene rolnice.
-Posuti šećerom u prahu a i ne morate (meni su ljepše bez).
-Ako nemate vremena za kuhanje sirupa i mućenje bjelanaca možete umutiti 500 ml slatke pavlake sa dodatkom šećera u prahu ako vam nije dovoljno slatka i time puniti rolnice.

    Nema komentara:

    Objavi komentar